Wednesday , July 28 2021

Daçiq: Dialogu me Prishtinën vazhdon, por askush nuk luan me ne

Ivica Daçiq ka hedhur poshtë pretendimet se mund të ketë ndërprerje të bisedimeve midis Kosovës dhe Serbisë. Ai ka thënë se Beogradi e konsideron të nevojshme për të vazhduar dialogun dhe kjo do të jetë një përparësi, por askush nuk mund të mbështetet në atë që dikush të jetë në gjendje të luajë me Serbinë.

“Nëse ju mendoni se janë tema të tilla si kufijtë, reparacionet e luftës, njohjet ndërkombëtare dhe anëtarësimit në tema të institucioneve ndërkombëtare se që ne kemi nevojë për të folur, atëherë ne jemi dakord se në përgjithësi, dialogu vazhdon. Kjo është diçka që nuk është diskutuar në ruajtjen e një statusi neutral të dialogut”, ka thënë Daçiq.

Siç thotë ai, përfundimi i intervistës së djeshme të kryeministrit Aleksandar Vuçiq dhe Federica Mogherini është se nuk ka ultimatum, se Prishtina nuk ka asgjë të re t’i dorëzojë BE-së në lidhje me të.

“Dua të ritheksoj qëndrimin tonë se kemi qenë gjithmonë konstruktiv, kur bëhet fjalë për të gjitha çështjet e pazgjidhura që ekzistojnë në rajonin tonë. Dhe ne nuk do të vuajmë asnjë ultimatum, as nuk do të flasim për to”, tha shtuar Daçiq.

Daçiq ka theksuar se Beogradit pritet të vazhdojë dialogun, por më parë është e nevojshme të realizohen ato që tashmë janë rënë dakord në Bruksel.

I pyetur nëse vërtet dikush nga BE-ja ka kërkuar që të ndryshojë formën e dialogut në Bruksel për të diskutuar të ardhmen vetëm nga kryeministrat, Daçiq ka thënë se kjo nuk është absolutisht e vërtetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *