Friday , May 24 2019

Daci mbështet ndarjen e Kosovës: Leposaviqi, Zveçani dhe Zubin Potoku nuk i vyejnë askujt

Kryetari i Akademisë së Shkencave Arteve të Kosovës, Nexhat Daci ka dhënë vlerësime të larta për zyrtarët shtetërorë të Kosovë.

“Unë asnjëherë nuk kam parë në veprimet e Presidentit ose Kryeministrit tradhti ose mashtrim. Të njëjtën gjë po e bën edhe Kryeparlamentari. Bile unë kam qenë i pranishëm kur ky Kryeparlamentar ka qenë më i ashpër se unë duke e quajtur racizëm, mosliberalizimin e vizave nga BE-ja”, tha ai.

Daci në RTV Dukagjini ka thënë se shkëmbimi i territoreve është nocion i ndryshëm nga korrigjimi i kufijve.

“Korrigjimi ka ngjarë në një vit të keq për Kosovën. Në atë kohë kur është bërë mbledhje e armëve… është bërë propozimi që ku nuk ka serbë me dërgua dhe ku ka shumë shqiptarë me i rrallua. Është gjet formula që Leposaviqi, Zveçani dhe Zubin Potoku, që nuk i vyejnë askujt, t’i jepen hartës së Kosovës, dhe t’i merret Lugina e Preshëvës që ka shumë më tepër popullatë”, tha ai, përcjell Telegrafi.

Ish-kryeparlamentari i Kosovës thotë se është e dhimbshme kur e pyesin profesorë universitarë pse ai nuk reagon kundër korrigjimit të kufijve.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *