Sunday , February 23 2020

Vendi/Rajoni

Uglanin: Vetëvendosje për boshnjakët e Sanxhakut

Bartësi i listës Samoopredeljenje (Vetëvendosje) për zgjedhjet e Këshillit Kombëtar Boshnjak (BNV) të Sanxhakut, Sulejman Uglanin, ka deklaruar se boshnjakët nuk janë minoritetet.m, percjell Fakte. Ai ka shtuar se boshnjakët janë popull që do ta respektojë Serbinë aq sa Kushtetuta e këtij vendi do t’i respektojë boshnjakët. “Nuk e pranojmë …

Lexo më shumë »

Spyraki: Nuk pranojmë egzistencën e popullit maqedonas

Deputetja e Demokracisë së Re në Republikën e Greqisë, Maria Spyraki sot deklaroi se Republika e Maqedonisë apo siç e quajti ajo  IRJM-ja nuk i plotëson kriteret e Kopenhagës dhe nuk është është gati për t’i filluar negociatat për anëtarësim në BE. Spyraki përsëriti pozitën e partisë opozitare greke, Demokracia …

Lexo më shumë »

Tirana në mesin e qyteteve evropiane më të transformuara

Në rrugëtimin e saj transformues, për t’u shndërruar në një qytet europian, Tirana ka rrëmbyer një tjetër vlerësim të rëndësishëm në Lisbonë. Pas çmimit në Barcelonë për sheshin “Skënderbej” dhe atij në Londër për Pazarin e Ri, kryeqyteti shqiptar është përzgjedhur nga një juri ndërkombëtare, si një ndër qytetet që …

Lexo më shumë »