Tuesday , April 7 2020

Politikë

Dita Botërore e Mjedisit – Qendra Turistike Brezovicë

Më 5.06.1972 në Asamblenë e Përgjithshme të OKB në Stokholmë u vendos të shënohet kjo ditë me qëllim të sensibilizimit për një mjedisis më të pastër. Kjo ditë nxitë aktivitete nga të gjitha gjeneratat për pastrimin dhe mbrojtjen e mjedisit të njeriut. Organizimet e tilla ndikojnë në kujdesin e shtuar …

Lexo më shumë »

60 protestues të vrarë në Sudan

Numri i të vrarëve në Sudan është rritur në 60, thonë burime spitalore që kontrollohen nga opozita, derisa forcat paraushtarake kanë hyrë në brendi të kryeqytetit Kartum. Numri i vdekjeve u bë publik pas dy ditësh trazira, të cilat filluan kur forcat e Këshillit Ushtarak të Përkohshëm (TMC) qëlluan mbi …

Lexo më shumë »

Ushtaraku Shqiptaro-Amerikan paralajmëron se po përgatitet një kurth për delegacionin e Kosovës në Paris

Ushtaraku Shqiptaro-Amerikan, Muharrem Maralusha, përmes një postimi në Facebook, ka bërë një koment rreth Samitit të Parisit, i cili pritet të mbahet në korrik të këtij viti.Ushtaraku Shqiptaro-Amerikan lidhur me këtë, ka paralajmëruar se në këtë samit është duke u përgatitur një “kurth” për delegacionin e Kosovës.Maralusha mes tjerash zbulon …

Lexo më shumë »

Magjistralet për në Mitrovicë dhe në Pejë do të përfundojnë brenda 3 viteve

Pesë vjet u deshën që të lëshohet në qarkullim autostrada 60.5 kilometra “Arbën Xhaferi” Prishtinë-Shkup, por zgjerimi i rrugëve Prishtinë-Mitrovicë dhe Prishtinë-Pejë ka filluar më herët e as nuk janë afër të përfundohen. Në Ministrinë e Infrastrukturës tregojnë arsyet pse po bëhen këto vonesa. Njëra prej tyre është edhe shpronësimi. …

Lexo më shumë »