Tuesday , September 25 2018

Opinione

Letër studentit të mjekësisë …

nga Jehona B. Krasniqi Leter studentit te mjekesise, (Me rastin e nderrimit te jetes te mikut dhe kolegut tone) Trimi, sikur sot t’kishe qene gjalle, sikur t’ishim pa 5 minuta, t’i kisha dhane 5 minutat e ni jete tjeter pertej asaj qe me dashje o pa dashje na e imponon …

Lexo më shumë »

Avokate Iseini: Ja përse duhet përkrahur referendumin

Nga Artene Iseini, avokate Më 30 shtator 2018 shqiptarët të gjithë votojn PRO – Referendumit sepse: Vota PRO është vazhdimësi – e përpjekjeve të 20 delegatëve shqiptarë të Ilindenit – e përpjekjeve të gjithë atyre që luftuan në Luftën e dytë Botërore – e përpjekjeve të gjithë atyre që në …

Lexo më shumë »

“Për referendumin, kundër qeverisë“

Robert Nesimi Një javë para referendumit tanimë është e qartë që qeveria po e përvetëson gjithë procesin për vete, duke tentuar të paraqesë suksesin e tij si sukses të vetin, ndërsa fajin për dështimin eventual t’ia hedhë dikujt tjetër. Kjo është për keqardhje sidomos për faktin që partitë në pushtet …

Lexo më shumë »

BASHKËJETESA NË KUMANOVË , ASIMILIMI I SHQIPTARËVE DHE SHITJA E INTERESAVE SHQIPTARE NGA PARTITË POLITIKE SHQIPTARE

  Nga Besim ALIU   O poppull vetëdijësohu se po shkatërrohemi dalëngadalë… Këta të LSDM-së 25 vite e udhëheqin komunën e Kumaovës dhe i mashtrojnë shqiptarët se ne jemi për bashkëjetesë por të njëjtit mundohen ti shtypin dhe asimilojnë shqiptarët. E njëjta vlen edhe për partitë politike shqiptare të cilat …

Lexo më shumë »

Tetova në hall me mbeturinat

Nga Eco Guerilla theksuan se komuna nuk është e aftë që të menaxhojë me mbeturinat dhe duhet që pushteti qendror t’ia merr ingerencat Komunës së Tetovës në sferën e menaxhimit me mbeturinat dhe vetë organizojë të njëjtën Urim HASIPI Tetovë, 23 shtator – Për herë të tretë, Stacioni për grumbullimin …

Lexo më shumë »

“Mbahu nëno mos ki frikë, se ke djemtë në Amerikë!”

Nga Shaqir Salihu * Historia po përsëritet si 100 vjet më parë. Menjëherë pas Luftës Ballkanike 1912-1913 Serbia e pushtoi Kosovën. Në Konferencën e Paqes në Versajë, pas Luftës së Parë Botërore, delegacioni shqiptar mësoi se përveç Kosovës, që mbeti nën sundimin e Serbisë, Franca dhe Anglia kishin bërë plan …

Lexo më shumë »

’Bëhu i marrë, jo i mjerë’

Nga Rudina Xhunga* Kur unë mbarova studimet e mia, ishin katër vitet e fillimit të tranzicionit shqiptar. Juve që diplomoheni sot, nuk di t’ju them, nëse jeni në vitet e fundit të tranzicionit shqiptar, ndërsa bota po kalon tranzicionin e saj, nga njeriu te teknologjia. Është koha e parave të …

Lexo më shumë »

‘Shqiptarët në Maqedoni mes kudhrës dhe çekanit’

Shkruan Ramije Ajdini Fizikisht jam larg vendlindjes, por shpirtërisht e ndjej shumë afër, sidomos kohëve të fundit e ndjek me vëmendje çdo lajm e debat që zhvillohet atje rreth referendumit nebuloz. Pak po pate ndjenjë dashurie apo dhimbje për vendlindjen, nuk mund të qëndrosh indiferent. REF(E)RENDUUUM nebuloz…!!! -Do pyetni pse …

Lexo më shumë »