Lifestyle

Home Lifestyle

8 biblioteka, nga më të bukurat e botës

Bibliotekat gjithnjë janë konsideruar si një vend strehimi, ku mund të gjesh vetveten në leximin e rreshtave, por dhe ta rizbulosh atë në një...

PROFIL: “Nelson Mandela i Evropës”, 28 vjet liri pas 28 vjetëve...

Sot bëhen 28 vjet që nga lirimi nga burgu i veprimtarit Adem Demaçi. Ai në atë kohë është pritur në mënyrë madhështore nga mijëra qytetarë. Ai...

Në vitin 1901, shqipja flitej në 47 komuna të Italisë

Shkrimi në gjuhën frënge i gjeografit Charles Rabot, “Numërimi i popullsisë që flet shqip, frëngjisht, greqisht, sllovenisht dhe gjermanisht në mbretërinë e Italisë”, më...

Folklori shqiptar prezantohet në zemër të Brukselit

Shqipëria po prezanton kulturën e gjallë në zemër të Brukselit, në sallën BOZAR, nga ku do të shpalosë ngjyrat, ritmet dhe energjinë e një...

Përdorimi i tepruar i telefonave të mençur shkakton ankth dhe depresion

Varshmëria nga telefonat e mençur mund të ketë efekte të ngjashme në tru me ato që janë parë në dhënien pas opioidit, tregon një...

Zv.Ministrja ka shkruar në CV se di të kërkojë në internet

Aftësitë kompjuterike siç janë operimi në sistemet operative Windows e iOS janë bërë të zakonshme në CV-në e atyre që kërkojnë dhe gjejnë punë,...

Kosova dhe Shqipëria bashkë në festivalin e Kanës

Qendra Kinematografike e Kosovës dhe e Shqipërisë do të jenë pjesë e tregut të madh ‘Marche Du Film’ të festivalit prestigjioz të Kanës nga...

Ushtrimi më i mirë fizik për largimin e stresit dhe ankthit

Simptomat e stresit dhe shqetësimit i prekin një përqindje të madhe të njerëzve, ku vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, sipas të dhënave zyrtare, i...

“Udhëpërshkrimet shqiptare” të rreth 150 vjetëve vijnë me ekspozitë

“Udhëpërshkrime shqiptare - Shqipëria dhe shqiptarët në veprat e udhëtarëve dhe misionarëve të huaj 1800-1945”, është ekspozita e cila do të çelet nesër, e...

Saranda: Destinacioni i bekuar i Mesdheut

E shtrirë në skajin më jugor të Shqipërisë, nën  një zonë të bekuar klimaterike që mban ndër të tjera dhe kurorën e vendit që numëron ditët...

Popular

Ali Ahmeti dikur me Gëzim Ostrenin, Sokolin, Isa Likën….e tani?

Ditëve të fundit në rrjetet sociale është shpërndarë një foto ku shihet Ali Ahmeti në shoqëri me Gjeneralin Gëzim Ostreni, komandant Sokolin, komandant Ilirin...