Tuesday , June 18 2019

“Bombë” e re ekologjike në Tetovë (Video)

E gjithë oborri i stacionit të transferimit në fshatin Trebosh është i mbi stërmbushur me mbeturina. Një bombë e re ekologjike në Tetovë u shfaq përsëri pas dy vitesh, që kur u bë pastrimi i mbeturinave të egra në hyrje të qytetit. Pasojat janë të mëdha, thonë ekologët. Ndotja e ajrit po rritet dhe zona e bujqësisë rreth stacionit është e rrezikuar, njofton televizioni “Telma”.

“Stacioni në fshatin Trebosh punoi vetëm për gjysmë viti në përputhje me standardet. Të gjitha mbetjet komunale të mbledhura nga në Tetovë qarkulluan nëpër gypa dhe janë derdhur në kontejnerë të veçantë, të cilat pastaj janë ngarkuar nëpër kamionë, të cilat transportohen dhe depozitohen mbeturinat në deponin Drsila në Shkup. Por më shumë se një vit për shkak të defekteve të shpeshta të stacionit, mbeturinat nuk qarkullojnë në gypa por derdhen në tokë, duke ndotur mjedisin. Nga Ndërmarrja Publike Komunale në Tetovë, thonë se qytetarët neglizhentë hedhin në kontejnerë dhe mbeturina të ngurta, prandaj defekte të shpeshta ndodhin në transportim.

Për “bombën” ekologjike, autoritetet komunale nuk përgjigjen para ligjit. Inspektorati komunal thotë se ata janë të vetëdijshëm për problemin, monitorojnë situatën në terren, por deri më tani nuk janë ngritur akuza ndaj personave përgjegjës nga ndërmarrja publike Tetovë dhe autoritetet komunale. Ndërsa dhe nga Inspektorati Shtetëror i Mjedisit vendosën që të mos e dënojnë ndërmarrjen komunale.

Pamje më të mirë ekologjike nuk as në qytet, ku deponi të vogla të egra ka në çdo cep të qytetit, të hedhur afër kontejnerëve ose në pjesën e vjetër të qytetit./Telegrafi/

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *