Friday , April 23 2021

BDI-stat nga Hasanbegu ankohen se policia nuk po u ndihmon

“Deri më tani policia nuk ka arrestuar asnjë person për rastin në Hasanbeg. Mirëpo policia ende po punon për ta ndriçuar rastin në fjalë” deklaroi Bendevska duke ripërsëritur vetëm raportin e fundit të policisë se në orën gjashtë e 40 minuta, në rrugën Alija Avdoviq, në shkollën e vjetër të 25 majti nga ana e personave të panjohur, duke e hapur me forcë derën e shkollës kanë kryer vjedhje të rëndë, me çka janë marr dy rruter dhe është dëmtuar një fotokopir, disa radiator, një projektor, një Tvpranues i sinjalit si dhe është thyer xhami i një dritareje. Në vendin e ngjarjes ka dalë ekipi i hetuesisë i cili ende po punon për ta ndriçuar rastin” – ka deklaruar Liza Bendevska.

Ndryshe, mësohet se në Hasanbeg të Shkupit po mbizotëron një kaos i vërtetë, për shkak se policia siç duket me qëllim po toleron kaosin në këtë vendbanim shqiptarë.

Zhurnal raporton se, si është e mundur që të kalojnë plotë 48 orë dhe askush mos të arrestohet nga policia për vandalizmin në shkollë e vjetër të Hasanbegut, “25 Maji”. Nga ana tjetër për shkak të keqpërdorimit të ndihmave humanitare nga persona të caktuar në Hasanbeg, shtabi i emergjencës në lagjen e Hasanbegut dje i ka informuar të gjitha organizatat joqeveritare, institucionet dhe bamirësit se e “ndalë” aktivitetin e saj për pranimin e ndihmave.

Ky është alarmi më tronditës se në mënyrën indirekte se në Hasanbeg po mbizotëron një gjendje kaotike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *