Saturday , June 19 2021

Bavaria e Gjermanisë ndalon mbulimin e fytyrës në vendet publike

Qeveria e shtetit jugor gjerman të Bavarisë miratoi dje një ligj që ndalon mbulimin e fytyrës me shaminë myslimane, në vende publike.

“Mbulimi i fytyrës do të ndalohet në fushat e shërbimeve civile, universitete, shkolla, kopshte për fëmijë, në fushat e sigurisë dhe rendit publik dhe në zgjedhje”, njoftoi qeveria e Bavarisë pas një mbledhjeje të kabinetit.

E ndodhur në kufi me Austrinë dhe Republikën Çeke, Bavaria ishte pika e parë hyrëse e mijëra emigrantëve dhe refugjatëve në Gjermani në vitin 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *