Sunday , July 22 2018

Fakte

Protestë kundër ndarjes së Kosovës

Ideja për ndarje të Kosovës i ka shqetësuar banorët e Lagjes së Boshnjakëve në Mitrovicën Veriore. Këta frikohen se kjo mund të ndodh gjatë fazë finale të bisedimeve Kosovë-Serbi. Për të ndalur ndarjen e Kosovës, Kryetari i Mitrovicës Jugore, Agim Bahtiri ka thirr për të hënën liderët politikë. Kryetari i …

Lexo më shumë »

Bllokohen 11 hotele në Jug të vendit. Tatimet, aksion në kulmin e sezonit turistik

Drejtoria e Hetimit Tatimor Rajoni Jugor është duke ushtruar kontrolle të detajuara verifikimi, në subjektet që ushtrojnë veprimtari ekonomike në Sarandë, Ksamil, Himarë, Dhërmi etj., me qëllim reduktimin e informalitetit dhe garantimin e mbarëvajtjes së sezonit turistik. Gjatë prezencës së këtyre strukturave hetimore është konstatuar se ka ende tatimpagues, të …

Lexo më shumë »

Postimet që Fejsbuku do i zhdukë, pa ju pyetur fare

Facebook do të fillojë të heqë nga platforma, postimet me informacion të rremë dhe ato që nxisin dhunën. “Zvogëlimi i shpërndarjes së informacionit të gabuar godet ekuilibrin e shprehjes së lirë dhe komunitetit të sigurt. Disa forma të caktuara dezinformimi kanë kontribuar në dëme fizike, prandaj po bëjmë një ndryshim …

Lexo më shumë »

Vizitorët bëhen pjesë e veprave artistike

Vizitorët mund të hipin nëpër gurë në fund të një ujëvare dixhitale dhe të shëtisin nëpër oqen Një atraksion krejt i ri dhe inovativ ka hapur dyert në Tokio, në godinën “Mori” në kryeqytetin japonez që pret atë që përshkruhet si një muze arti dixhital i paprecedentë, brenda të cilit, …

Lexo më shumë »