Tuesday , June 22 2021

Arrestohet në Serbi drejtori i Policisë së Mitrovicës Nehat Thaçi

Policia serbe ka arrestuar drejtorin rajonal të Policisë së Kosovës të rajonit të Mitrovicës së Jugut, Nehat Thaqi, i ka konfirmuar lajmin Radios Evropa e Lirë, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha.

Arrestimi, tha Policia e Kosovës, ka ndodhur pak pas mesnatës së 28 shtatorit në vendkalimin kufitar “Dheu i Bardhë” në magjistralen Gjilan-Bujanoc.

Zëdhënësi Hoxha tha se “Policia e Kosovës nuk ka asnjë sqarim nga autoritet serbe për arsyet e arrestimit të drejtorit rajonal të Policisë” dhe bëri me dije se “përmes autoriteteve kompetente të EULEX-it është kërkuar sqarim zyrtar për arsyet e arrestimit nga pala serbe”.

Sipas njoftimit të zëdhënësit Hoxha “drejtori rajonal Policisë, Nehat Thaqi, në momentin e arrestimit ishte jashtë detyrës së tij zyrtare dhe së bashku me një shokun e tij po udhëtonte për çështje private nëpër territorin e Serbisë për në shtetet perëndimore”. (REL)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *