Friday , April 23 2021
Kayyim atanarak el konulan Zaman gazetesine calisanlar polisin kimlik kontroluyle aliniyor. Bu durumu goruntulemek isteyen basin mensuplari ile polis arasinda tartisma yasandi.

Arrestohen edhe 47 gazetarë tjerë në Turqi

Autoritetet turke sot kanë dhënë urdhër arreste për 47 gazetarë, njoftoi Si-En-En Turk.

Arrestimet janë në suaza të hetimit kundër personave të lidhur me predikuesin islamik Fetullah Gjulen, të cilin Ankaraja e akuzon se qëndron pas tentimit për grusht shtet, i kryer nga fraksioni në Armatë me qëllim që të rrëzohen nga pushteti presidenti Rexhep Taip Erdogan dhe Partia e tij për Drejtësisë dhe Zhvillim.

Gazetarët kanë punuar për gazetën “Zaman”,  e cila ka lidhje me Gjulenin, ndërsa mbi të cilin autoritetet turke e ndërmorën kontrollin në mars, si pjesë nga masat kundër mbështetësve të predikuesit islamik.

Policia ka hyrë në shtëpinë e njërit nga të dyshuari, Shahin Aplaj rreth orës gjashtë sot dhe pas kontrollit të shtëpisë së tij në qendrën e Stambollit, i cili ka zgjatur rreth dy orë e gjysmë, e kanë arrestuar.

Pas tentimit të pasuksesshëm për grusht shtet autoritetet turke arrestuan, filluan procese gjyqësore dhe shkarkuan më shumë se 60 mijë ushtarë, policë, gjykatës, profesorë, nëpunës shtetërorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *