Wednesday , July 17 2019

Anulohet ankesa e fundit, Gruevski duhet të paraqitet në burgun e Shutkës

Gjykata Penale e Shkupit ka refuzuar ankesën e palës mbrojtëse të ish-kryeministrit Nikolla Gruevski, ndërsa ka vërtetuar vendimin prej dy vite burg të instancave tjera gjyqësore, percjell Fakte.

Në një njoftim drejtuar mediave, “Gjykata Penale informon se Këshilli gjyqësor i Sektorit për krim të organizuar dhe korrupsion, duke vepruar në bazë të ankesës së palës mbrojtëse të të akuzuarit në lëndën me numër 59/17, të ashtuquajtur ‘Tanku’, sot vendosi të hedh poshtë ankesën për shtyrje të dënimit me burg”.

Ndryshe, muaj më parë, Gjykata Themelore i shqiptoi vendimin me 2 vjet burg Gruevskit për ndikim të paligjshëm për furnizim të “Mercedesit” luksoz në vlerë prej 580.000.00 euro, në rastin “Tanku”, lëndë e Prokurorisë Speciale. Për këtë lëndë, me 6 vite burg ishte dënuar edhe ish-ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankullovska../Koha.mk

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *