Wednesday , June 23 2021

Andrea Plenkoviq kryeministër i ri i Kroacisë

Tihomir Oreskoviç i cili deri dje ishte kryeministër ia dorëzoi sot postin Andrea Plenkoviqit në Pallatin e Guvernatorit.

Ai e përgëzoi kryeministrin e ri duke shtuar se Kroacia ka një të ardhme përpara tij dhe se Plenkoviq duhet të  duhet të përfitoj nga kjo mundësi, transmeton Indeksonline.

Ndërsa Plenkoviq i ka falënderuar 91 deputetët për besimin e dhënë në Parlament. “Pas miratimit të programit të Qeverisë ne tani kemi për detyrë të punojmë në emër të vendit dhe të gjithë popullit kroat”, ka thënë ai.

Në mesin e 20 ministrave të zgjedhur nuk është ministri i Punëve të jashtme Miro Kovaç.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *