Sunday , May 19 2019

Alush Kamberi e godet Zaevin: “E keni gabim z.Zaev!”

Nga Alush Kamberi

Shqiptaret mbeten te mashtruar edhe kesaj radhe!Perkunder te gjitha pritjeve,nga partia e Zoran Zaevit qe te ofrojne platforme per jete dhe shtet te perbashket,shqiptaret,edhe perkunder vullnetit te mire,mbeten te zhgenjyer,sepse,u pa se,asnje parti maqedone nuk eshte e gatshme t,i pranoje kerkesat reale te shqiptareve dhe injorojne realitetin historik dhe aktual të tyre ne Maqedoni!Secila parti maqedonase,shqiptaret vazhdon t,i konsideroje si ,,argat,, te tyre,duke mohuar kategorikisht kerkesat e arsyeshme te tyre per shtet te perbashket maqedono-shqiptar!Te perballur me struktura qe ngulin kembe ne unitarizem,nacionalizem dhe antishqiptarizem,shqiptaret jane vene ne pozite ,,te mbeshtetur per muri,,!Ne momentet me te veshtira,shqitaret ishin ata qe ju mbeshteten ne miratimin e Marreveshjes se Prespes!Tani ju kerkoni qe ta mbeshtesin edhe Kushtetuten,me te cilen ju,deshroni t,i poshtroni skajshmerit!

Zoti Zaev,mos karrikoni me shqiptaret!Harruat shume shpejte se ju u keni borxh shqiptareve,sepse,ata te sollen ne skene,me voten tyre!
E degjova me kujdes mesazhin dhe qendrimin tuaj se shqiptaret nuk mund te perfshien ne Preambule te Kushtetutes,sepse,paskan shtetin e tyre nacional!Po,deshroj t,ju pyes:si mund te jene ne Zvicer,me Kushtetute te barabarte gjermanet,italianet dhe franceze,madje,edhe retoromanet,me popullsi 0.8%?I njejti model aplikohet edhe ne Belfgjike,Finlande,Kanada ,Moldavi /gagauzet/etj.Por,nuk do te shkojme aq larg!Do ta marrim shembullin me te afert,fqinjin tend,me te cilin kufizohesh – Kosoven!Serbet me 5% te popullates,jene plotesisht te barabarte me shqiptaret me Kushtetuten e Kosoves!E keni te qarte,z.Zaev?!

Ju z.Zaev,merrni guxim qe nje popull autokton ne Maqedoni,shqiptaret,pra,t,i perfaqesosh si perqindje ne Preambule/20%/!Shembull te ketille nuk ke askund ne bote!

Me kete deshmuat edhe nje here se nuk jeni mirenjohes dhe korrekt ndaj shqiptareve dhe se,nuk jeni demokrat!Por,mos harroni!Maqedonia qendron ne dy shtylla kryesore,ate maqedone dhe shqiptareve.Po u thye njera,eshte veshtire qe ky shtet te qendroje ne kembe te veta!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *