Monday , April 22 2019

Akademi solemne në Muzeun e Alfabetit shqip me rastin e 22 Nëntorit

Sot në organizim të Sekretariatit për Çështje Evropiane, në emër të Kuvendit dhe të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, në hapësirat e Muzeut të alfabetit shqip në Manastir u mbajt Akademi Solemne me rastin e 22 Nëntorit, Ditës së alfabetit shqip dhe 110 vjetorit të Kongresit të Manastirit, njofton Telegrafi Maqedoni.

Në akademinë solemne të sotme, morën pjesë përfaqësues të shquar nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë, Akademia Shqiptare për studime Albanologjike,Instituti Shqiptar i Kosovës; Instituti për historinë e Kosovës, si dhe shumë përfaqësues të shquar shkencor, shoqëror dhe politik të Maqedonisë.

Kremtimi i një prej përvjetorëve më të rëndësishëm, 110 Vjetorit të Kongresit të Manastirit dhe unifikimit të alfabetit shqiptar, vazhdon me promovimin e më shumë librave, punimeve shkencore, është paraparë edhe një konferencë shkencore, gjithashtu në Manastir, ndërsa si ngjarje qendrore do të jetë paraqitja e nesërme e gjigantit artistik Shkëlzen Doli, me koncert të violinës i shoqëruar nga filarmonia e Maqedonisë, nën dirigjimin e Mihael Macijashçik nga Polonia, ku do të marrin pjesë edhe presidenti i Shqipërisë dhe Kosovës, Ilir Meta dhe Hashim Thaçi, me ç’ka ky jubile historik do të shënohet në nivel të lartë rajonal, në prani të përfaqësuesve të shqiptarëve nga i gjithë rajoni./Telegrafi/

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *