Thursday , November 15 2018

Ajri i ndotur, kanceri dhe vdekja mbizotëron ndër shqiptarët

Shqiptarët azhdojnë të kryesojnë tabelën, për ajrin më të ndotur, shkruan Fakte. 2,137 njerës vdesin në vjet në Maqedoni nga sëmunja e kancerit, ndërsa në Tetovë çdo ditë nga 4 – 6 persona në ditë marrin rezultate laboratorike me sëmundje të kancerit nga Spitali Klinik i Tetovës, shkaktari kryesor i kësaj sëmundje është ajri i ndotur dhe uji jo i pijshëm.
Gjendja alarmante e ndotjes së ajrit vazhdon për sa vite me radhë dhe nuk ndërmerret asgjë sikur gjithçka është në rregull. si pasojë, ndodhin situata te dhimbshme, fatkeqësie, aksidente si rezultat i pasivitetit, mos përgjegjësisë, pakujdesisë së organeve kompetente./FAKTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.