Monday , April 19 2021

Adili: Pas 25 vjet pavarësi, problem kryesor Kushtetuta

Nënkryetari i UNITETIT, Zulfi Adili, me rastin e 25 vjetorit të pavarësisë së Maqedonisë, në profilin e tij ka shkruar:

“25 vjet pavarsi, problemi kryesor vazhdon te mbetet akti më i lart juridik i shtetit KUSHTETUTA.
Maqedonia shtet i barabart ne mes etnive, me ndryshime kushtetuese ne rrethana te reja:

1.Ndryshimi i preambulles
2.Zyrtarizimi i gjuhes shqipe
3.Zgjedhja e Kryetarit Shtetit nga Kuvendi .
4.Riorganizimi i mënyres se zgjedhjes dhe kompetencave të komitetit për mardhënie ndëretnike ,
5.Sjellja e dispozites per miratimin e vendimeve ne Gjykaten Kushtetuese 6.Ndryshime ne organizimin e vetqeverisjes lokale dhe rregullimi i perfaqsimit të drejt dhe adekuat,
7.Shperndarja e barabarte e buxhetit të shtetit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *