Friday , November 27 2020

Pas deklaratës kërcënuese për konflikt, Vuçiç kërkon leje për të vizituar Kosovën

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ka bërë kërkesë që ta vizitojë sot Kosovën, i shoqëruar nga dy prej njerëzve problematik të tij në raport me Kosovën, ministri i Mbrojtjes, Aleksandër Vulin dhe Marko Gjuriq si dhe Shefin e të ashtuquajturës Zyre për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq.

Burime tonë kanë bërë të ditur se kërkesa është bërë përmes Zyrës Ndërlidhëse të Serbisë në Kosovë,ashtu si} parashihet në marrëveshjen e Brukselit për vizita të tilla. Vuçiq ka kërkuar që Kosova t’i sigurojë ekipit të tij një eskortë policore për përcjellje gjatë qëndrimit në Kosovë, e po ashtu edhe t’ua lejojë mbajtjen ne armëve gjatë kësaj vizite.

Ende është e paqartë nëse Vuçiq do t’i lejohet kjo vizitë në Kosovë, pas zhvillimeve të fundit politike, deklaratave të tij me të cilat kërconi rajonin me luftë e sidomos pas zbulimit të varrezës masive, në afërsi të Rashkës në Serbi, me trupat e shqiptarëve të vrarë gjatë luftës nga forcat serbe në Kosovë. RTK ka tentuar të marrë një përgjigje nga institucionet në lidhje me këtë kërkesë, por ende nuk ka një përgjigjje zyrtare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *