Sunday , January 24 2021

15 VJET NGA MASAKRA E LUBOTENIT, NË VITIN 2001 U VRANË 10 CIVILË

Sot janë mbushur 15 vjet nga masakra e Lubotenit, kur policia e Maqedonisë, gjatë një operacioni vrau 10 persona. Në mesin e të vrarëve ishte edhe 6 vjeçari  Erxhan Aliu si dhe Dalip Murati, Muharrem Ramadani, Memet Memeti, Rami Jusufi, Xhelal Bajrami, Kadri Jashari, Bajram Jashari, Sulejman Bajrami e Atulla Qaili. U dogjën 14 shtëpi, u arrestuan dhe keqtrajtuan mbi 100 banorë të fshatit, me arsyetimin se në fshat ishin të pranishëm pjesëtarë të UÇK-së. Masakra e Lubotenit ishte një ndër rastet e vetme që u procedua dhe u gjykua nga Gjykata Ndërkombëtarë për Krime Lufte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *