Saturday , February 27 2021

Afro 50 plumba u shkrepën në ahengun e zyrtarëve policorë dhe familjarëve të politikanëve

Afro 50 plumba dyshohet se janë shkrepur javë me parë në Shalë të Bajgorës në ahengun ku pjesëmarrës ishin policë, zyrtarë të Ministrisë se Drejtësisë dhe familjarë të politikanëve.

Organizimi i kësaj “ndeje” në kohë pandemie është në kundërshtim me vendimin mbi masat e emergjencës shëndetësore, përkatësisht me kufizimin e lëvizjes dhe të tubimeve, shkruan KOHA.

Zyrtarët policorë dhe ata të drejtësisë janë suspenduar menjëherë pas publikimit të informatës. Përveç masave administrative kanë filluar edhe hetimet penale. Hetimi është duke u kryer nga dy institucione. Zyrtarët policorë është duke i hetuar Inspektorati Policor i Kosovës. Kryeshefi i këtij institucioni, Exhevit Zuka, ka dhënë disa detaje për këtë rast.

“Për pjesën e zyrtarëve policorë hetuesit janë duke i ndërmarrë veprimet hetimore. Hetuesit kanë siguruar prova dhe i kanë dërguar armët për ekzaminim. Ne tash jemi duke pritur rezultatet e analizave të laboratorit”, ka thënë Zuka. Për numrin e gëzhojave që janë gjetur në vendin e ngjarjes ai ka thënë të mos ketë ende informata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *