Saturday , February 27 2021

Polonia shtyn mbajtjen e zgjedhjeve presidenciale, shkak Covid-19

Udhëheqësi i partisë qeverisëse të Polonisë dhe partneri në koalicionin e saj qeverisës njoftuan se kanë arritur një marrëveshje mbrëmjes e së mërkurën për t’i shtyrë Zgjedhjet Presidenciale. 

Zgjedhjet ishin parë të mbaheshin më 10 maj, ditën e diel. 

Jaroslaw Kaczynski, kreu i partisë në pushtet Ligji dhe Drejtësia dhe Jaroslaw Gowin, drejtuesi i një partie të vogël në koalicionin konservator, njoftuan në një deklaratë të përbashkët se ata kishin rënë dakord të anulonin votimin e së dielës dhe të caktonin një datë të re.

Ata e quajtën vendimin e tyre zgjidhje që do t’u garantojë polakëve mundësinë për të marrë pjesë në zgjedhje demokratike.

Ky vendim solli disa qartësi për qytetarët e Polonisë të cilët gjendeshin në një situatë kaotike lidhur me atë se a do të votonin apo jo të dielën. 

Data e 10 majit ishte caktuar muaj më parë, por pandemia koronavirus dhe bllokada e urdhëruar nga qeveria hodhën poshtë përgatitjet për zgjedhje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *