Sunday , February 28 2021

Italia arreston katër serbë të maskuar si sheikë – sekuestrohen 2,4 milionë euro

Pas dy vjet hetimesh, autoritetet italiane sekuestruan një pronë në vlerë prej 2.4 milionë euro nga katër persona nga Serbia.

Personat janë arrestuar në Itali për mashtrime. 

Sipas “Novosti”, ata maskoheshin si sheikë duke imponuar biznesmenë nga vendet arabe dhe duke marrë para nga viktimat për të gjoja investuar, pastaj duke e zëvendësuar atë me kartëmonedha false. 

Hetimi nga policia italiane zgjati dy vjet, dhe pas arrestimit të tyre u sekuestruan nëntë banesa, tre vila, dy shtëpi në fermë, një pikturë arti dhe dy orë luksoze.

Të arrestuarit janë të moshës 33, 37, 45 dhe 48 vjeç, të lidhura me këmbimin mashtrues të monedhave dhe shpërndarjen e shënimeve të falsifikuara, raportojnë mediat italiane duke cituar një deklaratë të Gardës Financiare nga qyteti Varese.

Siç u përmend, prona e sekuestruar është e vendosur në mes komunave Busto Arsizio, Castellanza, Lonata Pocolo, Monca, Corno Govine, Pieva Fisiraga dhe Champorschera. /tch/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *