13 vjet burg për terroristin serb Gavriq, që u arrestua me tritol në Prishtinë

I dyshuari për terrorizëm, Sllobodan Gavriq i cili kishte hyrë në Kosovë me rreth 13 kilogramë eksploziv që sipas prokurorisë kishte për qëllim kryerjen e një akti terrorist është shpallur fajtorë dhe është dënuar nga Gjykata Themelore e Prishtinë me 13 vjet burg.

Sllobodan Gavriq kishte hyrë në Kosovë në muajin dhjetor të vitit 2014, ku dhe kishte qëndruar në Hotelin “Grand”. Ndërkaq, deri sa po lëvizte në Lagjen “Arbëria” në Prishtinë, policia e kishte ndalur dhe kontrolluar veturën e Gavriqit “Renault Clio”, me ç‘rast gjatë kontrollimit të kryer në bagazhin e veturës së tij është gjetur çanta në të cilin ishte vendosur eksplozivi.

Gavriq ishte arrestuar dhe marrë në pyetje nga hetuesia brenda policisë, ku dhe kishte rezultuar me ngritje të aktakuzës nga ana e Prokurorisë Speciale të Kosovës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *