Friday , January 22 2021

Vazhdon seanca për Ligjin për Prokurorinë Publike, Milloshoski: Z.Z. është i përfshirë në “Reket”

Në vazhdimin e seancës deputeti i VMRO-DPMNE-së kërkoi leje nga kreu i Kuvendit Talat Xhaferi që të lëshoj në foltore një incizim i cili sipas tij dëshmon se siç u shpreh ai personi Z.Z është i përfshirë në rastin “Reket”.
“Kërkoj të më lejoni që të lëshoj një incizim me çrrastë do të shihni Ju, deputetët dhe opinioni se personi Z.Z. është i përzier në rastin “reket”, tha Antonio Milloshovski.

Por këtë kërkesë të Milloshoskit nuk e pranoi kreu i Kuvendit Talat Xhaferi, i cili sugjeroi Millshoskin që një incizim të tillë mund ta dërgoj tek institucionet kompetente por jo në Kuvend.

“Mendoj se nuk është vendi këtu. Ka institucione ku mund ta përdorni këtë incizim. Nga unë nuk keni leje. Besoj ta respektoni këtë, që kjo përbërje të përfundoj ashtu siç duhet”, than Xhaferi.

Pas kësaj Milloshoski vazhdoi fjalimin e tij rreth Ligjit për Prokurorinë Publike.

“Si do që të jetë do të vazhdoj në mënyrë retorike të shpjegoj se pse ministrja nuk dëshiron që të elaboroj këtë ligj dhe pse shpejtojnë ta miratojnë sa më shpejtë këtë ligj. Kjo është për arsye se dëshirojnë të shpëtojnë personin Z.Z. i cili është i përzier në rastin “Reket”, tha Milloshoski.

Deskoska: Po kërkoni alibi që të ikni nga zgjedhjet

Në replikën e saj ministrja Renata Deskoska, theksoi se VMRO-DPMNE-ja është e frikësuar nga zgjedhjet e 12 prillit dhe kërkon alibi se si të ikë nga këto zgjedhje.

“Sa i përket lëshimit të incizimeve, pamë një inicim të tillë në Komision, nuk ishte bombë por ishte një pushkaliqe e thjeshtë. Këtyre ditëve po shohim frikë tek ju dhe dëshirë për të penguar miratimin e Ligjeve”, tha Renata Deskoska, ministre e Drejtësisë.

Mukoski: VMRO-DPMNE-ja peng e dy-tre personave

Millshoskit i replikoi edhe Kërste Mukoski, duke theksuar se VMRO-DPMNE-ja është peng i 2-3 personave.

“Më vjen keq për VMRO-DPMNE-në, që ju nuk mund ta përvetësoni para meje sepse unë jam anëtarë para jush. Më vjen keq që sot kjo parti është peng i dy tre personave.

Pas kësaj deputetja Emilija Aleksandrova, kërkoi një orë pauzë. Kuvendi pritet të vazhdoj me punë në ora 14:30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *