Thursday , January 28 2021

Filmi “Toka e Mjaltit” nga Maqedonia nuk mori asnjë Oscar

Filmi dokumentar “Toka e Mjaltit” nuk fitoi Oscar në dy kategoritë e nominuara. Në kategorinë e filmave më të mirë të huaj në rajoneve joangleze, statuja e artë përfundoi në duart e filmi koreanojugor “Parazit”, ndërsa statujën e artë për filmin dokumentar më të mirë të huaj e fitoi filmi “Fabrika Amerikane”. Megjithatë filmi “Toka e Mjaltit” ka bërë bujë në botën e filmit, duke zgjuar vëmendjen dhe interesin e madh, sidomos me protagonisten e këtij filmi, Hatixhenë. Ky është filmi i parë dokumentar i nominuar në dy kategori për Oscar. (INA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *