Sunday , January 17 2021

Kurti: Me Thaçin do të koordinohemi që të jemi unikë në politikën e jashtme

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se do të bashkëpunojë ngushtë me presidentin Hashim Thaçi për të përfaqësuar në mënyrë unike politikën e jashtme të vendit.

Ai tutje ka thënë se kjo është më e rëndësishme se sa pozitat që do t’i mbajnë pas disa muajsh.

“Është urgjente që ne të kemi një politik të jashtme unike në arenën ndërkombëtare. Që mos të vazhdohet sikur këto dy tri vjetët e kaluara. Qeveria e re dhe unë si kryeministër i ri dua të koordinohem edhe me presidentin aktual të vendit në mënyrë që të mos kemi në politikën e jashtme një kakofoni që me siguri do të bëhet e dëmshme. Mendoj që kjo është më e rëndësishmja për shtetin tonë dhe jo kush ku do të jetë pas disa muajsh”, tha ai.

Kurti nuk ka dhënë ndonjë datë se kur do të fillojë implementimi i reciprocitetit ndaj Serbisë, por ka thënë se po punojnë në këtë drejtim pa u ngutur fare.

“Ne po i bëjmë të gjitha përgatitjet e duhura në mënyrë që reciprociteti ta zëvendësojë taksën 100 për qind. Nuk duhet as të vonohemi as të ngutemi”, tha ai.

Këto komente kryeministri Kurti i bëri pas homazheve që i bëri për të nderuar këngëtaren Nexhmije Pagarusha./eo/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *