STATISTIKË ALARMANTE/ Maqedonia e Veriut: Çdo ditë nga 20 të sëmurë të rinj nga kanceri, vetëm vjet kanë vdekur 3733 persona

Mesatarisht nga 20 persona në ditë sëmuren nga sëmundja e kancerit në Maqedoninë e Veriut, shkruan Fakte, duke përcjellë të dhëna statistikore nga Instituti për shëndetësi publike. Vetëm në vitin 2018 janë diagnostifikuar 7573 raste të reja të sëmurë nga kjo sëmundje, ndërsa 3733 prej tyre kanë vdekur.

Statistikat tregojnë se më të goditur janë Shkupi, Tetova, Kumanova dhe Manastiri. Në Gazi Babë janë regjistruar madhe 750 raste të reja gjatë vitit të kaluar. Më i shpeshtë është kanceri në mushkëri, ndërsa fajtor kryesor, sipas ekspertëve është ajri i ndotur./FAKTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *