Sunday , February 23 2020

Ndryshimi i modelit zgjedhor, Zaev: Edhe pa BDI-në kemi “shumicën e Badinterit”

Kryeministri i RMV-së Zoran Zaev ka përsëritur sot se LSDM përkrahë nismën e partive të vogla që vendi të ketë vetëm një njësi zgjedhore, shkrun Fakte. Ai ka thënë se shpreson që kështu do të motivohen edhe votuesit e papërcaktuar që të votojnë.

Por kusndër ndryshimit të modeit zgjedhor në prag të zgjedhjeve janë VMRO-DPMNE dhe BDI, bazuar edhe në sugjerimet e Komisionit të Venecias. Por, Zaev kanthënë se nuk shqetësohet për kundërshtimin e BDI-së, pasi që sipas tij, edhe pa BDI-në ai ka siguruar “shumicën e Badinterit”./FAKTE

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *