Friday , December 6 2019

Eurostat: Gratë në Maqedoni jetojnë më shumë se burrat

Gratë në Maqedoninë e Veriut jetojnë më gjatë se burrat për 3.8 vjet, tregojnë të dhënat e Eurostat.

Dallimi më i madh në jetëgjatësinë midis burrave dhe grave në vendet e rajonit është në Bullgari, ku jetëgjatësia e popullatës femër është më e gjatë se shtatë vjet.

Gratë në Serbi jetojnë më gjatë se burrat për pesë vjet, në Greqi për 5.1 dhe në Turqi për 5.6 vjet.

Dallimi më i madh në jetëgjatësinë midis burrave dhe grave në vendet e BE është në Letoni me 9.9 vjet, në Lituani 9.8, në Estoni 8.8, në Poloni 7.9 dhe në Rumani 7.4 vjet./Telegrafi/

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *