Itali: Festival multikulturor për 75 vjetorin e genocidit grek ndaj Çamërisë (FOTO)


Në kuadër të Festivalit Shumëkulturor të Collecchio, në Itali dhe promovimit të 75 vjetorit të genocidit mbi popullatën shqiptare të Çamërisë u organizua “Dita e Shqipërisë – Sofra Çame”, percjell Fakte.

Gjatë këtij festivali u organizua një shfaqje, një ekspozitë fotografike, shije të vogla kuzhinës, promovime librash për fëmijë dhe të rritur të dedikuar për multikulturës, arsimit të të rinjve dhe imigrim nga autorë shqiptarë, ekspozitë pikture etj.

Ndërkohë në kujtim të 75 vjetorit, në Parma u organizua një manifestim kulturor i organizuar nga Forumi i Gruas shqiptare në Parma dhe Shkolla Shqipe Scanderbeg në Parma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *