Thursday , August 5 2021

10-vjeçari më i shëndoshë në botë (Foto)

Djaloshi më i shëndoshë në botë, që peshon 192 kilogramë është vendosur nën një dietë të rreptë nga mjekët, që tremben për jetën e tij.

Arya Permana, një indionezin 10-vjeçar jeton në një fshat indonezian. 5 vite më parë ai ishte një fëmijë normal, i shëndetshëm dhe i lëvizshëm. Me nisjen e shkollës nisi të shtojë edhe në peshë.

Shpejt u detyrua që ta linte shkollën për shkak se e ka të pamundur të lëvizë, ndërsa prindërit e kanë të vështirë që të gjejnë rroba të përshtatshme për të.

Shëndeti i tepërt i shkakton çrregullime me gjumin dhe vështirësi në frymëmarrje. Për këtë detyrohet që gjatë orëve që vendos të mbyll sytë mbështet kokën pas murit për të patur më të lehtë frymëmarrjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *